Utbildning

 1. Du är här:
 2. Start
 3. Psykologiska institutionen
 4. Utbildning

  Program och kurser

  Psykologiska institutionen har utbildningar på alla nivåer. Här hittar du kurshemsidor med all information du behöver!

  Ännu inte student hos oss?

  Om du fastnar för en kurs eller utbildning som du skulle vilja läsa hos oss så går du in under Anmälan och antagning.

  Redan student hos oss?

  För dig som redan är student hos oss finns flera ingångar. Kanske vill du genast logga in i Fastreg och läsa mer om just den eller de kurser du är registrerad på.

  Har du någon särskild fråga som du undrar över? Då har vi samlat all möjlig praktiskt information i en studiehandbok, se länken Studieinformation.

  Studentliv

  Under Studentliv kan du läsa mer om studentråd och andra aspekter av att leva som student vid Psykologiska institutionen.

  Utbildningsnyheter

  • Klinisk neuropsykologi, 15 hp, 2018 2017-09-15 Kursen i Klinisk neuropsykologi: Teori och metodik, 15 hp, är omarbetad till 2018. Kursen vänder sig främst till kliniska psykologer som vill fördjupa sig i klinisk neuropsykologi. Behöriga att söka är legitimerade psykologer. Kursen kan tillgodoräknas som två kurser i Psykologförbundets specialistordning. Ansökan sker genom antagning.se senast den 16 oktober 2017.
  • Kunskapsprov och lämplighetsprov för psykoterapeuter med examen utanför eller inom EU/EES 2017-09-07 Genom ett avtal mellan Socialstyrelsen och Stockholms universitet (SU), har SU fått i uppdrag att anordna ett kunskapsprov från och med hösten 2017 för psykoterapeuter med utbildning utanför EU/EES och ett lämplighetsprov för utbildade inom EU/EES.
  • Utbytesstudier via Erasmus+ 2017-09-05 Läs mer om vad som gäller vid utbytesstudier via Erasmus+. Ansökan öppen 1-15 september 2017!
  • Studentexpeditionen och studievägledningen stängda 14 september 2017-08-31 Såväl studentexpeditionen som studievägledningen har stängt torsdagen den 14 september på grund av konferensdeltagande.
  • Angående översyn av kurser i rättspsykologi 2017-08-28 I maj meddelade Psykologiska institutionen på vår webbplats att kurserna i rättspsykologi skulle genomgå en särskild granskningsprocess. Granskningen visar nu att institutionens kurser i rättspsykologi håller god kvalitet och är förankrade i vetenskaplig forskning.

  Sök program och kurser...

  Till utbildningskatalogen
  Psykologilexikon
  SUB su.se/bibliotek
  Vad är psykologi? En ämnesbeskrivning

  Extramaterial

  • Tabeller och diagram Filmade statistikföreläsningar 2016-08-18 Psykologiska institutionen har i samarbete med Institutionen för data och systemvetenskap (DSV) genom Elisabet Borg tagit fram ett antal filmade föreläsningar i statistik.