Intresserad av att studera utomlands?

Hör gärna av dig med frågor till institutionens internationella koordinator på exchange@psychology.su.se

Material från informationsmöte 2019-09-05 (5915 Kb)

 

Utbyte via Psykologiska institutionens avtal

Psykologiska institutionen har avtal via Erasmus+ med ett flertal universitet i Europa.

 

Minor Fields Studies (MFS)

Minor Field Studies (MFS) är ett Sidafinansierat stipendium som syftar till finansiering av utlandsvistelse i samband med examensuppsats med anknytning till ett utvecklingsland. Finansieringen är tänkt att täcka kostnader för en datainsamling som sker under 8-10 veckor. Du som skall skriva examensuppsats på grund- eller avancerad nivå, inklusive psykologexamensuppsats, och är intresserad av att göra ditt uppsatsarbete i samarbete med en institution/organisation i ett utvecklingsland kan söka detta stipendium.

Bli inspirerad av den personliga videon som Tobias Landström gjorde när han åkte till Colombia för att samla data till sin psykologexamensuppsats genom ett MFS-stipendium våren 2018.

 

 

Läs mer om MFS på www.su.se

 

Utbyte via centrala avtal

Möjlighet till utbytesstudier finns också via universitetsövergripande utbytesavtal och nätverk. Dessa avtal har ingen ämnestillhörighet och söks i konkurrens med studenter från övriga institutioner vid hela Stockholms universitet.

Här finns mer information om utbytesstudier via centrala avtal.

 

Intresserad av praktik utomlands?

Det finns olika möjligheter till praktik utomlands.

 

Fler frågor?

Om du är intresserad eller har frågor kring detta kan du kontakta vår koordinator på exchange@psychology.su.se.

 

Reseberättelse

Tre studenter på en stor sandstrand med blå himmel i bakgrunden
Foto: Nora Helmy

Nora Helmy, student på Allmänt masterprogram i psykologi:

"Att åka på utbyte är något jag alltid velat göra och när tillfället att åka till en av mina favoritstäder, Köpenhamn, dök upp var det ett enkelt beslut. Att vara på utbyte är både spännande och stundvis påfrestande men när all byråkrati är på plats är det bara att luta sig tillbaka och njuta av alla nya människor, platser och situationer.

Första veckorna pluggade jag bara danska. Jag skulle nästan säga att det är avgörande att man försöker lära sig så mycket av språket och kulturen som möjligt, för att få ut så mycket som möjligt av den stad man befinner sig i. En annan viktigt fördel med att plugga språk intensivt, är att man lär känna många nya människor på ett avslappnat och lärorikt sätt.

Vi hade turen i Köpenhamn att ha varsin mentor som tog hand om oss och som fanns där vid frågor eller så. Exempelvis gick jag och min mentor en lång runda på Campus innan och hittade alla salar, matsalen och campusbokhandeln, det bidrog jättemycket till att man kände sig trygg de första dagarna. Sedan anordnade mentorerna alla typer aktiviteter under terminen vilket ytterligare förenklade mötet med nya människor och skapandet av nya långvariga kompisrelationer.

Undervisningen var väldigt lik den hemma i Sverige, förutom vissa formaliakrav som uppfattades som något annorlunda. Lärarna verkade väldigt vana vid utbyteselever och var alltid hjälpsamma. Framförallt var det möjligheten att vara i ett nytt land, lära sig ett nytt språk och träffa fantastiska nya människor som gör att jag skulle rekommendera ALLA att åka på utbytestermin! "