Grundnivå

Psykologistudier på grundnivå

Studier på grundnivå motsvarar de tre första årens universitetsstudier, dvs upp till en kandidatexamen (grundexamen). Här kan du läsa mer om våra kurser och de utbildningsprogram där våra kurser ingår.

Under ansökningsperioden hittar du mer information om hur och var du söker till kursen. Som antagen hittar du här också specifik information som du behöver inför en ny termin.

Studiehandbok med praktisk information om studierna hittar du i Studiehandbok, grundnivå, samt under Studieinformation.

Några vanliga frågor på grundnivå (FAQ)

Jag funderar på att läsa fristående kurser som leder till kandidatexamen i psykologi. Jag undrar vilka kurser som måste ingå i min examen, och i vilken ordning jag ska söka dessa kurser.

För att få ut kandidatexamen i psykologi här vid Stockholms universitet behöver du: 90 hp avslutade kurser i psykologi med ämnesdjup, inklusive självständigt arbete på minst 15 hp. För att få detta läser och avslutar du Psykologi I, II och III på 30 hp vardera.

Utöver dessa 90 hp behöver du ytterligare 90 hp, för att komma upp i kandidatexamens totalt 180 hp. Dessa behöver vara helt avslutade kurser och inte överlappa med varandra eller något annat som ska ingå i examen. Annars är det fritt att blanda t ex olika ämnen osv. inom dessa ”övriga” 90 hp.

Läs mer om att bygga ihop din egen kandidatexamen.


Kan jag läsa fristående kurser på deltid eller på distans?

Nej, för närvarande erbjuder vi våra kurser endast campusbundet och med 100% studietakt.


Om jag läst kurser på flera olika lärosäten var ansöker jag om mitt examensbevis?

Du ansöker om examen vid det lärosäte där du slutfört den sista kursen.

Läs mer information om examen och om att ansöka om examensbevis.


Förra terminen började jag läsa en fristående kurs hos er. Tyvärr hann jag inte med och avslutade inte hela kursen. Hur går jag till väga om jag vill avsluta kursen nu?

Du kan i mån av plats begära omregistrering på kursen och då göra klart den. Kontakta Studentexpeditionen angående omregistrering. 


Jag har läst Psykologi I och II (eller A och B) vid ett annat lärosäte. Kan jag söka Psykologi III på SU?

Individuell behörighetsbedömning görs först vid ansökan till kurs hos oss. 
Generellt sett brukar det gå bra att söka Psykologi III här på SU om du läst de behörighetsgivande kurserna på annat lärosäte. Observera att för att vara behörig till Psykologi III hos oss behöver Psykologi I, 30 hp, vara helt avklarad samt Psykologi II, 30 hp, med minst 22.5 hp avklarade. Det måste ha ingått minst 7.5 hp metodinslag inom Psykologi II, och dessa skall vara godkända.

Kontakt

Studentexpeditionen
expeditionen@psychology.su.se

Ordinarie besökstider:
Expeditionen ställer in besökstiderna tillsvidare på grund av den ökade smittspridningen i samhället.

Fler kontaktuppgifter Studentexpeditionen

Studievägledning
Kontaktuppgifter Studievägledning
OBS! Vi jobbar delvis på distans. Läs mer om alternativa kontaktvägar (telefon och Zoom) en bit ner på sidan.

Studierektorer
Kontaktuppgifter Studierektorer

Extramaterial

  • Tabeller och diagram Filmade statistikföreläsningar 2020-08-03 Psykologiska institutionen har i samarbete med Institutionen för data och systemvetenskap (DSV) genom Elisabet Borg tagit fram ett antal filmade föreläsningar i statistik.