Psykoterapimottagning

Psykoterapimottagningen

Vänligen fyll i formuläret nedan

Kontakta redaktör

Captcha

För att vara säker på att denna funktion inte missbrukas ber vi att du identifierar dig genom att använda captcha-funktionen nedan.

Tillbaka till artikeln

Verksamhetschef

Håkan Fischer

Mottagningschef

Anna-Clara Hellstadius

Mottagningsansvarig psykolog - KBT

Anna-Clara Hellstadius
infokbt@psychology.su.se

Mottagningsansvarig psykolog - PDT

Alexandra Billinghurst
kontakt.pdt@psychology.su.se
Anmälan till PDT är nu öppen!

Frescati Hagväg 12

(Att: personnamn)
Psykologiska institutionen

DOKUMENTATION

Forskningsartiklar

Öst, L.-G., Karlstedt, A., & Widén, S. (2012). The Effects of Cognitive Behavior Therapy Delivered by Students in a Psychologist Training Program: An Effectiveness Study. Behavior Therapy, 43, 160-173. (Sammanfattning och översättning av Aina Lindgren, med författarens samtycke, PDF)

Psykologexamensuppsatser

Adolfsson, T., & Ledin, M. (2007). Terapi är något man måste göra hela tiden: Hur psykoterapiklienter i KBT och PDT integrerar och använder sig av erfarenheter från terapin i sin vardag. Psykologexamensarbete.

Björklund, P. (2005). Berättelser om psykoterapi. Hur klienter formulerar sig kring sin terapeutiska erfarenhet. Psykologexamensarbete. [PDF]

Carlsson, J., & Säfmark, E.S. (2004). Ett annat perspektiv – om mäns och kvinnors upplevelse av att gå i psykodynamisk terapi. Psykologexamensarbete.

Karlstedt, A. (2002). Studenter som terapeuter – en evalueringsstudie av kognitiv beteendeterapi på Psykologiska institutionen, Stockholms universitet. Psykologexamensarbete.