Psykologiska institutionen har använt Fastreg som vårt huvudsakliga administrativa verktyg för utbildning och bemanning sedan 2011, men nu är det dags att gå över till något mer modernt. Ur studentperspektiv består den nya lösningen bland annat av nya mer innehållsrika kurs- och terminssidor där du hittar generell information om kursen, såsom kursplan, kursanvisningar, när kursen ges, vem som är kursansvarig och liknande. Dessa sidor är under utveckling och de flesta bör vara klara i början av juli. Information om registreringar, avklarade kurser samt tentamensanmälan hittar du på Mina studier.

Inloggad i Athena, skärmdump
Athena, av Itslearning

Som lärplattform för dig som är registrerad student på en kurs kommer vi att använda Athena. Det fungerar lite annorlunda jämfört med Fastreg, men det är i Athena som du hittar schema (via schemaläggningsprogrammet TimeEdit), kursmaterial, olika kursaktiviteter samt kommunicerar med lärare och kurskamrater. Nytt är att Athena har en egen mobilapp där du snabbt kan se när något händer på din kurs. Den heter Itslearning, efter företaget som skapat systemet, och du kan ladda ner den gratis från din appbutik för iPhones och Android-mobiler.

Athena kommer du inte åt förrän du är registrerad på din kurs. Om du vill titta på ditt schema för hösten redan nu så kan du gå till Scheman, eventuellt logga in med ditt universitetskonto (ej nödvändigt, men kan underlätta) och sedan söka på din kurs. Alla scheman för hela hösten finns ännu inte på plats, men de flesta som ligger i terminens första halva bör du kunna hitta.

Mer information om dessa verktyg hittar du på vår egen sida IT för studenter, men även på universitetets centrala webbsidor, eftersom samtliga våra system nu är universitetsgemensamma. Kör du fast i användningen så kan du hitta svar i Serviceportalen eller så kan du där ställa en fråga till Helpdesk.