Björn Philips Foto: Henrik Dunér
Björn Philips, projektledare

Det finns ett stort behov av att öka tillgängligheten av effektiva behandlingar för tonåringar som lider av depression och att utöka kunskapen om vilken behandling som fungerar för vem, säger Björn Philips.

Projektet kommer att undersöka hur effektivt det är med såväl PDT som KBT över internet, med olika former av feedback.

Projektet är ett samarbete mellan flera olika universitet i Sverige, Norge och England, men Psykologiska institutionen är värdinstitution. Björn Philips är projektledare och dessutom ingår professor Per Carlbring, docent Robert Johansson och doktoranderna Jakob Mechler och Karin Lindqvist i den lokala forskargruppen.

Kavli är en stor norsk företagsgrupp där hela överskottet går till forskning och välgörenhet.

Läs mer (på engelska) på kavlifondet.no