Vårterminen 2020

Vårterminen 2020 börjar den 20 januari och slutar officiellt den 7 juni.

Studentexpeditionen har öppet till och med fredag den 20 december och öppnar igen onsdag den 8 januari. Läs mer under Kontaktuppgifter nedan.

Frescati Hagväg 8, vinterbild Foto: Henrik Dunér
 

Antagning

10 december: Första antagningsbeskedet med svarskrav publiceras. Gå in på Mina sidor på antagning.se och svara om du fortfarande vill ha din plats.

16 december: Sista svarsdag!

19 december: Det andra antagningsbeskedet publiceras. Se Mina sidor på antagning.se

9-12 januari: Webbval av delkurser att läsa på kursen Psykologi II/Utvidgad psykologi II/PAO termin 5. Valet öppnar kl. 10.00 den 9 januari.

 

Registrering med mera före terminsstart

Innan terminen startar ska du ha registrerat dig på den/de kurser du ska läsa under våren. Om du missar att registrera dig förlorar du din plats på kursen/kurserna. Vissa kurser har även ett obligatoriskt upprop eller informationsmöte som du inte får missa!

Vi skickar information om registrering till mejladressen som du angett på antagning.se. Vänligen tänk på att uppdatera din mailadress så att informationen kommer fram.

Mer information om hur du registrerar dig och vad som gäller för just din kurs/dina kurser när det gäller upprop eller informationsmöte, följ länkarna nedan och titta efter den olivgröna "boxen" (aktiveras den 9 december).

 

Reservantagning

Vi vet aldrig på förhand om vi kommer att kalla reserver. Eventuella reserver kallas per e-post tidigast den 16 januari. Om du står som reserv ska du inte närvara vid upprop eller informationsmöte.

 

Omregistrering

Omregistrering sker endast i mån av plats. Skicka in ditt önskemål om omregistrering till expeditionen@psychology.su.se tidigast den 6 januari. Ange fullständigt namn, personnummer och vilken kurs det gäller.

 

Kursinformation på kurshemsida och i Athena

Generell kursinformation, t ex kursplan, kursanvisningar, kurslitteraturlista och länk till schema, finns på kursens hemsida (se länk ovan).

Som registrerad student hittar du kursmaterial och läraktiviteter i lärplattformen Athena. Där hittar du också schemat för de kurser du är registrerad på (under Innehåll->Kursinformation->Länk till schema). Även kommunikation mellan lärare och studenter sker inne i Athena. Ladda gärna ner appen Itslearning till din mobil/läsplatta för snabb åtkomst till kursmaterial och kommunikation.

Observera att du måste ha aktiverat ditt universitetskonto samt vara registrerad på vårens kurser innan du kan logga in på Athena och få tillgång till det material som finns där.

Läs mer om Athena på sidan IT för studenter.

 

Har du behov av särskilt stöd i studierna?

Börja då med att ta kontakt med Studentavdelningens samordnare för studenter med funktionsnedsättning. För kontaktuppgifter se Särskilt pedagogiskt stöd.

Efter kontakt med Studentavdelningens samordnare får du ett intyg om rekommenderade pedagogiska stödåtgärder. När du fått detta intyg tar du kontakt med vår studievägledare Kirsi Lehtoviita via studiestod@psychology.su.se

 

Kontaktuppgifter

Studentexpeditionen har öppet till och med fredag den 20 december och öppnar igen onsdag den 8 januari med ordinarie öppettider.

I behov av studiestöd? Se avsnittet här ovan!

För fler kontaktuppgifter, se Studentexpeditionen respektive Studievägledningen.

 

Mer information på webben

Läs gärna vidare om din kurs och om att studera vid Psykologiska institutionen.

Några lästips:

En lyckad terminsstart. Välkomstinformation från Stockholms universitet.

Athena - Lärplattform där du hittar schema, anvisningar, kursmaterial, inlämningsuppgifter med mera. Tips: Ladda ner appen Itslearning och ha Athena med dig vart du än går. Finns för både iPhone och Android.

IT för studenter. Kom igång med ditt Universitetskonto, Athena, Mina studier, Eduroam (wifi), datorsalar, litteratursökning med mera.

Studentliv - Här hittar du akademisk ordlista, information om datorsalar och matställen, studeranderåd med mera.

Välkomstdagen 17 januari 2020 i Aula Magna, för dig som är ny student vid Stockholms universitet. Du som är nyantagen kommer att bjudas in via e-post.