Höstterminen 2018

Höstterminen 2018 börjar den 3 september 2018 och slutar den 20 januari 2019.

Sommarstig

Antagning

Logga in och kontrollera din antagningsstatus på "Mina sidor" på antagning.se

21 juni: Sista kompletteringsdag av betyg.

12 juli: Antagningsbesked med svarskrav. Gå in på Mina sidor på antagning.se och svara om du fortfarande vill ha din plats.

27 juli: Sista svarsdag!

2 augusti: Det andra antagningsbeskedet publiceras. Se Mina sidor på antagning.se

21-22 augusti: Webbval av delkurser att läsa på kursen Psykologi II/PAO termin 5.

Registrering med mera före terminsstart

Innan terminen startar ska du ha registrerat dig på den/de kurser du ska läsa under hösten. Om du missar att registrera dig förlorar du din plats på kursen/kurserna. Vissa kurser har även ett obligatoriskt upprop eller informationsmöte som du inte får missa!

Vi skickar information om registrering genom mejladressen som finns i Ladok. Vänligen tänk på att uppdatera dina kontaktuppgifter i Ladok/Mina studier.

Mer information om hur du registrerar dig och vad som gäller för just din kurs/dina kurser när det gäller upprop eller informationsmöte, följ länkarna nedan och titta efter den olivgröna "boxen".

Reservantagning

Vi vet aldrig på förhand hur många reserver vi kommer att kunna ta in. Eventuella reserver kallas per e-post tidigast den 29 augusti. Om du står som reserv ska du inte närvara vid upprop eller informationsmöte.

Omregistrering

Omregistreringsperioden för HT18 är den 20 – 24 augusti. Notera att omregistrering endast sker i mån av plats. Skicka in ditt önskemål om omregistrering till expeditionen@psychology.su.se. Ange fullständigt namn, personnummer och vilken kurs det gäller.

Omskrivningar i augusti (vecka 33)

Här hittar du information om omskrivningar i augusti (vecka 33).

Kursinformation på kurshemsida och i Athena, samt scheman

Generell kursinformation om din kurs finns på kursens hemsida (se länk ovan). Som registrerad student hittar du övrig kursinformation inklusive schema i universitetets nya lärplattform Athena. Även kommunikation mellan lärare och studenter (och i någon mån administration) sker i Athena.

Preliminärt schema för kurs ska finnas tillgängligt senast fyra veckor före kursstart. På Schemanschema.su.se , kan du se scheman genom att söka fram dem på kursnamn eller kurskod. När du väl är registrerad kan du logga in på sidan och du ser då dina scheman utifrån de kurstillfällen du är registrerad på.

Läs mer om Athena och Scheman på sidan IT för studenter.

Har du behov av särskilt stöd i studierna?

Börja då med att ta kontakt med Studentavdelningens samordnare för studenter med funktionsnedsättning. För kontaktuppgifter se Särskilt pedagogiskt stöd.

Efter kontakt med Studentavdelningens samordnare får du ett intyg om rekommenderade pedagogiska stödåtgärder. När du fått detta intyg tar du kontakt med vår studievägledare Sanna Wallin som är kontaktperson för studenter med behov av särskilt stöd i studierna vid Psykologiska institutionen. För att komma i kontakt med Sanna skickar du ett mejl till studiestod@psychology.su.se

Kontaktuppgifter

Studentexpeditionen och Studievägledningen öppnar inför höstterminen onsdag den 22 augusti.

Observera att expeditionen inte lämnar ut tentor under terminsstarten, vecka 34 och 35.

I behov av studiestöd? Se avsnittet här ovan!

För alla kontaktuppgifter, se Studentexpeditionen respektive Studievägledningen.

Mer information på webben

Läs gärna vidare om din kurs och om att studera vid Psykologiska institutionen.

Några lästips:

En lyckad terminsstart. Välkomstinformation från Stockholms universitet.

Athena - Lärplattform där du hittar schema, anvisningar, kursmaterial, inlämningsuppgifter med mera. Tips: Ladda ner appen Itslearning och ha Athena med dig vart du än går. Finns för både iPhone och Android.

IT för studenter. Kom igång med ditt Universitetskonto, Fastreg, hur du får in ditt fastregschema i din mobilkalender, datorsalar, litteratursökning med mera.

Studentliv - Här hittar du akademisk ordlista, information om datorsalar och matställen, studeranderåd med mera.

Välkomstdagen 31 augusti 2018 i Aula Magna, för dig som är ny student vid Stockholms universitet.