Under de senaste decennierna har neurovetenskaplig forskning utökat vår kunskap om den fysiologiska grunden för psykologiska processer – ofta i linje med psykodynamiska uppfattningar och begrepp. Redan 1999 beskrev Nobelprisvinnaren Eric Kandel hur avgörande det är för psykoanalys och psykodynamisk psykoterapi att utveckla en dialog med neurovetenskapen. Under de senaste decennierna har denna dialog gett viktiga implikationer för den kliniska tillämpningen och psykoterapeutisk praxis. Konferensen ger en möjlighet till uppdatering inom området och inbjuder till en dialog med forskare.

Konferenslogga - Neurovetenskap och dynamisk psykoterapi

Stephan Hau introducerar dagen och under förmiddagens föreläsning medverkar även följande forskare från Psykologiska institutionen: Lillian Döllinger, Diana Persson, Amirhossein Manzouri, Lennart Högman, Petri Laukka, och Håkan Fischer.

Aula Magna, Stockholms universitet, fredag 29 november, kl. 8.30 - 18.00.

Pris

OBS! Early bird-anmälan före 30 september ger 300:- rabatt! (Gäller ej heltidsstuderande.)

Medlemmar i Psykoterapicentrum: 1 800:-
Icke-medlemmar: 2 000:-
Steg 2-studerande: 800:-
Heltidsstuderande: 400:-

I priset ingår lunch, fika och mingel.

Program och anmälan

För program, abstracts, föreläsarpresentationer och anmälan: www.psykoterapicentrum.se