1. Du är här:
  4. Forskning
  5. Forskningsnyheter

Forskningsnyheter

• Göran Kecklund: Så optimerar du din sömn 2020-11-20 Professor Göran Kecklund medverkar i Lyckopoddens avsnitt 142, där han talar om hur du kan optimera din sömn.
    • Flera projektbidrag från VR till Psykologiska institutionen 2020-11-06 Psykologiska institutionen har den 4 november beviljats 3 projektbidrag från Vetenskapsrådet där huvudsökande kommer från institutionen och ytterligare ett där forskare från institutionen är med som medsökande.
    • AO-forskare på Lönebildningsdagarna 2020 2020-10-28 För sjätte året i rad arrangerar Svenskt Näringsliv Lönebildningsdagarna, i år i digital version. Bland talarna märks professor Magnus Sverke och docent Johnny Hellgren.
    • Må bra i skiftarbete - slutrapport publicerad 2020-10-21 "Må bra i skiftarbete! Hur ser de goda lösningarna ut?" Så heter ett forskningsprojekt som pågått sedan slutet av 2016 i ett samarbete mellan Stressforskningsinstitutet och Västerbottens läns landsting. Nu har projektets slutrapport kommit.
    • Coronapandemin tvingar forskare att tänka om 2020-10-20 Utbrottet av covid-19 har påverkat samhället i stort, även forskningen och enskilda forskare. Flera forskningsmiljöer på Stockholms universitet har blivit begränsade av pandemin, men det finns också forskare som ser möjligheter med den nya situationen.