I varje avsnitt kommer vi att knacka på hos en forskare på Psykologiska institutionen på Stockholms universitet för att prata om människan, med ett specifikt karaktärsdrag som utgångspunkt. Den här podden är alltså tänkt att mynna ut i ett psykologiskt porträtt av oss människor och hur vi hanterar de hinder och möjligheter vi ständigt möter i den verklighet vi tror oss leva i.

Värd för podden Forskare poddar psykologi (på Soundcloud) är docent Stephan Baraldi.

Det första avsnittet handlar om Den opålitliga människan. Stephan Baraldi knackar på hos professor Torun Lindholm. Tid 45:46.

Det andra avsnittet handlar om Den kärleksfulla människan: Del 1. Stephan Baraldi knackar på hos professor Håkan Fischer. Tid 31:44.

Det tredje avsnittet handlar om Den kärleksfulla människan: Del 2. Stephan Baraldi knackar på hos professor Håkan Fischer. Tid 21:57.

Det fjärde avsnittet handlar om Den troende människan: Del 1. Stephan Barladi knackar på hos professor Pehr Granqvist. Tid 31:50.

Det femte avsnittet handlar om Den troende människan: Del 2. Stephan Barladi knackar på hos professor Pehr Granqvist. Tid 15:45.

Välkommen in och lyssna!

 

 

OBS! Det bästa sättet att följa denna podcast är att du prenumererar på den. Gör det genom att söka efter "Forskare poddar psykologi" i din podläsare på datorn eller mobilen och klicka på "Prenumerera".