Kurssajt

Varje kurs- respektive terminsgrupp har en egen sajt i Mondo, som du som registrerad student automatiskt blir medlem av. Dessutom är lärare, expedition samt någon administratör från Datorenheten medlemmar på sajten.

Du loggar in på Mondo med ditt universitetskonto.

Till varje sajt är ett antal verktyg kopplade.

E-postlista

En av basfunktionerna i din kurssajt är epostlistan (E-postarkiv). E-post som skickas till listans epostadress går ut till samtliga medlemmar och handlar oftast om erbjudanden om UD-tid, öppna föreläsningar, jobberbjudanden, kulturella evenemang och liknande. Rent kursspecifika mail skickas normalt via Fastreg. Det är epostadressen som hör till ditt universitetskonto som används av Mondo. OBS! För att detta ska fungera måste du omdirigera din studentepostadress till en egen epostadress. Det gör du enkelt på Mitt universitet, mitt.su.se, under Kontohantering. Klicka på länken Ändra vid E-postlåda under rubriken Inställningar.

Fildelning

PowerPoint-filer och annat undervisningsmaterial läggs i enstaka fall fortfarande upp i verktyget Filsamling i Mondo. Det vanligaste formatet på dessa dokument är pdf, men även andra format kan förekomma. Kontakta Datorenheten om du inte kan läsa någon sådan dokumenttyp.

Ytterligare verktyg

Bland övriga verktyg som finns eller kan läggas till din kurssajt hör:

Chatt, Uppgifter - för inlämnat material som ska kontrolleras för plagiat i Turnitin, inlämningsmapp, deltagarlista, kalender, "polls" osv.

Mer information om Mondo

Det finns gott om hjälp att få om hur olika funktioner används i Mondo, såväl genom Helpdesk (tfn: 08-16 1999) som online-hjälp.

En bra början kan vara själva Mondo-sajten och länken About Mondo.