Psykoterapimottagning

Psykoterapimottagningen

Vänligen fyll i formuläret nedan

Kontakta redaktör

Captcha

För att vara säker på att denna funktion inte missbrukas ber vi att du identifierar dig genom att tolka antingen bilden eller ljudspåret nedan.

Tillbaka till artikeln

Verksamhetschef

Håkan Fischer

Mottagningschef

Anna-Clara Hellstadius

Mottagningsansvarig psykolog - KBT

Anna-Clara Hellstadius
infokbt@psychology.su.se

Mottagningsansvarig psykolog - PDT

Alexandra Billinghurst
kontakt.pdt@psychology.su.se
Anmälan till PDT är nu öppen.

Frescati Hagväg 12

(Att: personnamn)
Psykologiska institutionen

DOKUMENTATION

Forskningsartiklar

Öst, L.-G., Karlstedt, A., & Widén, S. (2012). The Effects of Cognitive Behavior Therapy Delivered by Students in a Psychologist Training Program: An Effectiveness Study. Behavior Therapy, 43, 160-173. (Sammanfattning och översättning av Aina Lindgren, med författarens samtycke, PDF)

Psykologexamensuppsatser

Adolfsson, T., & Ledin, M. (2007). Terapi är något man måste göra hela tiden: Hur psykoterapiklienter i KBT och PDT integrerar och använder sig av erfarenheter från terapin i sin vardag. Psykologexamensarbete.

Björklund, P. (2005). Berättelser om psykoterapi. Hur klienter formulerar sig kring sin terapeutiska erfarenhet. Psykologexamensarbete. [PDF]

Carlsson, J., & Säfmark, E.S. (2004). Ett annat perspektiv – om mäns och kvinnors upplevelse av att gå i psykodynamisk terapi. Psykologexamensarbete.

Karlstedt, A. (2002). Studenter som terapeuter – en evalueringsstudie av kognitiv beteendeterapi på Psykologiska institutionen, Stockholms universitet. Psykologexamensarbete.