Tidningen var från den 31 juli 1947 och innehöll även ett porträttfoto av Katz. Rubriken lyder "Våra psykologer får fint material." Därefter följer denna ingress:

"Ett hypermodernt demonstrationsmaterial baserat på nya högintressanta experimentalpsykologiska forskningsmetoder utarbetade av Belgiens främste i facket, professor Michotte, kommer i höst att finnas tillgängligt på Stockholms högskolas psykologiska institut, berättar föreståndaren för institutet, professor D. Katz, som på onsdagen återvände från en studieresa i Belgien och Schweiz."

Vi har skannat in artikeln som är uppdelad på två olika sidor (s. 3 och 10) om du själv vill se hur tidningssidorna kunde se ut för 67 år sedan.

SvD 31 juli 1947, sidan 3

SvD 31 juli 1947, sidan 10

Läs mer om Psykologiska institutionens historia och om Den Enerothska professuren.