Konferens: 10th Conference of the European Academy of Occupational Health Psychology (EAOHP)

Var: Zürich, Schweiz

När: 11-13 april 2012

Vilka åkte dit: Katharina Näswall, Erik Berntson, Lena Låstad (reseskildrare), Magnus Sverke, Anne Richter, Claudia Bernhard-Oettel, Constanze Eib, Ulrika von Thiele Schwarz.

Konferensens avtryck (dvs kan du komma på något särskilt från konferensen, som du "bär med dig" efteråt?):

– Konferensen gav mig nya ideer kring analysmetoder och design av studier. En presentation som gjorde speciellt intryck var Michael Marmots keynote "Fair Society, Healthy Lives and the Role of Work" - om sambandet mellan sociala faktorer, arbetsförhållanden och hälsa ur ett rättviseperspektiv, meden tydlig agenda om förändring.

Du höll själv din första muntliga presentation, kan du berätta om hur det kändes?

– Det var roligt och spännande att presentera den första delstudien i avhandlingen! Å ena sidan lite nervöst - med “halva referenslistan” i publiken. Och samtidigt var det otroligt kul och lärorikt att få frågor och feedback från de samma experterna för att vidareutveckla studien.