Anne Richter spikar sin avhandling

Vad är det bestående minnet från din avhandlingstid?

– Det finns så många olika minnen från denna otroligt spännande tid. Några av de bästa ögonblicken som jag kommer ihåg:

– När jag fick beskedet att jag kom in på doktorandutbildningen: någonting väldigt roligt skulle börja (och jag hade rätt förväntning).

– Alla resor som jag gjorde under de senaste 4 åren: Puerto Rico, Orlando, Maastricht, Oslo etc etc.

– Att sitta framför datorn när man kör LISREL och väntar på om den lilla path-diagram bilden dyker upp och sen... YESSSSSSSSSS det fungerade... i alla fall oftast;)

– Att kunna läsa alla möjliga kurser jag har varit intresserad av, till exempel ICPSR summer school – det är väl nördars bästa dröm.

– Att stå på sin egen disputationsfest och reflektera över den roliga, lärorika och spännande tid man har haft.

– Och detta är bara några av de fina minnen som jag har...

Hur tänkte du kring valet av omslagsbild?

– Jag vill har en 'snygg' bild som också representerar avhandlingens ämne. Så till slut blev det föreliggande bild men jag är lite tveksam till om jag verkligen lyckades med en 'snygg' sådan. En brun kavaj är väl inte direkt fashion 2011, men jag är ändå nöjd.

Anne Richters avhandlingsframsida